Curs de Inițiere în Informatică. Copii și părinți

Buna Ziua!

Pandemia mai mult ca oricând a pus în evidență nevoia de digital, nevoia de ceva care să elimine contactul social și să ne confere o securitate în opinia mea iluzorie …

Si uite așa am ajuns să avem conflicte domestice cu proprii copii care ne cer să îi conectăm la Internet cu dispozitive pe care nu le avem, la aplicații pe care nu le știm . Înainte vreme în gospodăriile care nu aveau competențe digitale exista sigur pe apelare rapida : “nenea Ionel”, “Titi de la IT” sau cine știe cine altcineva care ne scotea din capcanele digitalizării. Acum suntem singuri în fața dezastrului …

În vară am început o activitate voluntară pe care am transformat-o încet-încet într-o activitate serioasă în cadriul unui ONG care acum se naște. Iar unul dintre programele acestui ONG va fi despre educație digitală

Și de aici ideea de face în paralel cu cursul de inițiere în programare un curs de inițiere în informatică / Computer Science care să se adreseze parintelui și copilului neinițiați care se simt copleșiti de povara digitală… Nimic complicat, de unde vin computerele, de ce le-am legat în Internet, rețele, rețele sociale, etc.

Cred că cea mai interesantă propunere este să stați lângă propriul copil și să urmăriți un curs despre computere împreună.

Structura de principiu este cea de jos :

 1. Ședință Introductivă- Să pornim! – Demo (exemplu)
 2. Computer Science/ Informatica
 3. Hardware
 4. Gândire Algoritmică
 5. Date
 6. Tehnici de programare
 7. Limbaje de programare
 8. Rețele
 9. Site-uri Web
 10. Comportament Digital
 11. Media Socială . Probleme Digitale
 12. Eseu

Cu o primă ședință :

 1. Ședință Introductivă- Să pornim! – Demo
  • Calculatoarele sunt peste tot
  • Informatică pentru tine
  • Informatică împreună cu alții
  • Motoare de căutare
  • Cybersecurity
  • Probleme simple rezolvate

Mai multe despre mine in  Parenting- informatică copii

Am să pun o mărturie anonimă a unui fost elev din 1987 care să vă dovedească că alegerile făcute la vârste fragede ne pot schimba destinul :

MS ” Pe scurt: în 1988 m-ai scos din tâmpenia mea adolescentină și m-ai aruncat în Cercul de informatică. Pe arunci pasiunile trebuiau să fie circumscrise unui cerc. În loc să îmi doresc să știu diagrama Fe-Fe3 -C, îmi rupeam degetele pe M-118 împreună cu tine.
Chestia asta s-a încuibat așa de tare în cap, încât m-a făcut să-mi conving în ‘95 colegii de unitate să ne luăm un PC (donat forțat armatei) și să mă reorientez în 2002 spre SAP.
Și o să rămâi mereu un mentor pentru mine, poate și pentru că ești unul dintre puținii profesori cu care am rămas prieten.
Cam atât, pe scurt.

Dacă aveți întrebări mă puteți găsi în grupul de Facebook :  Parintii Vor Programare, Robotica, Stiinta

Sau puteți completa un formular rapid în site-ul de cursuri (dați click)  Formular Rezervare

 

 

[pvcp_1]

Distribuiti daca v-a placut

Laurentiu S

Plecat de acasa

Puteti posta comentarii