Asa cum profețeam cu ceva timp în urmă am stat de vorbă cu mine și mi-am adunat cunoștințele și în vara asta am făcut voluntariat cu peste 100 de copii în gândire algoritmică și fundamente ale programării
De fapt am reluat ambițiile de acum +30 ani când încercam același lucru la Liceul “Dimitrie Cantemir ” din Breaza. Mai multe in Emoția aventurii … dascăl online
Însă acum sunt în fața unui fapt împlinit și pot să lansez provocările unor cursuri scurte pentru copiii +7 ani (cu condiția să citească fără cunoștințe prealabile de informatică) cât și de +9 ani fără cunoștințe prealabile de informatică cu durata de 2 luni de zile în care puștii să pună bazele gândirii algoritmice și fundamentelor programării.
Atenție, nimeni nu devine Zuckerberg sau Torvald Linus sau alt programator celebru…
Nu este altceva decât porția de mâncare care îți face poftă să mănânci din tortul mare al interacțiunii cu calculatorul…
În relația cu calculatorul copiii de azi sunt în primul rând utilizatori de multe ori mai bine informați decât părinții însă mirajul pe care încerc să îl ofer este deschiderea porții spre programarea diverselor aspecte din jocurile atât de dragi : Minecraft sau Roblox.
Pentru că logica și aplicabilitatea rezolvării de probleme învățate în fundamentele programării rămâne universală și neschimbată în raport cu limbajele utilizate.
Deci ceea ce m-am gândit să ofer a fost o variantă scurtă a unor cursuri în care să îi fac pe cei mici să devină interesați de ceea ce îl face pe calculator să execute comenzile primite de la ei însă nu în postură de utilizatori ai aplicațiilor scrise de către altcineva ci de către ei în regim de programatori.
Mai multe in Parenting- informatică copii
Am să pun o mărturie anonimă a unui fost elev din 1987 care să vă dovedească că alegerile făcute la vârste fragede ne pot schimba destinul
MS ” Pe scurt: în 1988 m-ai scos din tâmpenia mea adolescentină și m-ai aruncat în Cercul de informatică. Pe arunci pasiunile trebuiau să fie circumscrise unui cerc. În loc să îmi doresc să știu diagrama Fe-Fe3 -C, îmi rupeam degetele pe M-118 împreună cu tine.
Chestia asta s-a încuibat așa de tare în cap, încât m-a făcut să-mi conving în ‘95 colegii de unitate să ne luăm un PC (donat forțat armatei) și să mă reorientez în 2002 spre SAP.
Și o să rămâi mereu un mentor pentru mine, poate și pentru că ești unul dintre puținii profesori cu care am rămas prieten.
Cam atât, pe scurt.“
Daca sunteti interesati puteti completa un formular pentru o ORA DEMONSTRATIVA ( click)- Formular Rezervare
Sau mă căutați în grupul de Facebook : Parintii Vor Programare, Robotica, Stiinta
[pvcp_1]