Caracal. Punct și de la capăt

 

Prolog . La început au plecat adulții. După, au plecat copiii. Au început ca afară să ni se nască copii, cât de curând mai mulți ca aici.

Acum, NE MOR COPIII. În România…

Nu sunt specialist în drept însă nu îmi este greu să o spun că izvorul dreptului într-o țară este CONSTITUȚIA. CONSTITUȚIE pe care noi am scris-o cu gândul la anumiți oameni și  nu cu gândul la perenitatea sa și la o arhitectura care să excludă politizarea excesiva si arbitrariul în stat.

Mai mult întreaga construcție constituționala si-a arătat limitele. CONSTITUTIA României a fost interpretată și râs-interpretată de către diverse curți constituționale mai mult sau mai puțin oglinzi politice.

Realitatea dovedește ca politicile publice pe care le-am oglindit în legi ne-au condus într-o fundătură periculoasă . Statul român este în prag de colaps iar un stat slab nu are anticorpi în fața niciunei crize, epidemii , dezastru, etc.

Am să dau exemple citând știri din trecutul proxim :

  • „ALEXANDRA” un amestec în care legile si procedurile instituțiilor din coloana vertebrală a statului au dovedit că nu pot proteja individul …

Pornind de la CSAT si terminând cu politica legii penale modificată până la ridicol, cu un învățământ al forțelor de politie total compromis (surse dezvăluie că peste 74,3 % din tezele de doctorat din Academia de Politie sunt plagiate)

 

care a transformat o autoritate gândita ca fiind autonomă, cu buget propriu, cu Consiliu de Administrație într-o anexă puternic politizată Ministerului Sănătății. Cu un Minister al Sănătății având o strategie naționala de sanatate  însă fără prea multe despre cum se sprijină digital acea strategie.

Cu un scandal de refuncționare al unui sistem strategic însă cu un  Minister al Comunicațiilor care nu are nici un cuvânt REAL de spus în ceea ce se întâmplă pentru că pe el nu îl întreabă nimeni, nimic.

  • „Titularizare” Pentru prima dată un ministru vrea să aplice ceea ce scrie în Metodologia de organizare a examenului de titularizare. Asta după ce am obținut un Pact National pe Educație si o Lege a Educației pe care am masacrat-o. Un ministru PSD

 

  • „Codul Administrativ” A mentine in circuitul legislativ și a promova p chisaliță legislativă ca fiind Cod este un act de crasă ignorare a opoziției, CES, etc. Acest cod a mai trecut anul trecut și prin Parlament, însă a fost respins în ansamblul său de Curtea Constituțională, pentru că nu a fost respectat principiul bicameralismului. În loc să fie reluată procedura în Parlament, Coaliția PSD-ALDE a preferat să treacă acest cod prin Ordonanță de Urgență a Guvernului.

 

  • „Referendumul – să ne aflăm în treabă” „Analizez posibilitatea convocării unui referendum de consultare a românilor pentru înăsprirea drastică a pedepselor pentru crimă, viol, pedofilie”, a precizat premierul, într-o declaraţie susţinută la Palatul Victoria. Nici nu vreau să comentez cum un prim ministru nu cunoaște cine este abilitat să facă ceea ce declară că vrea să facă el.

Sunt exemple în care în loc sa facem politicile publice perfectibile și îndreptate spre interesul public am făcut contrariul

Ultimele alegeri au arătat ca poporul vrea sa se implice. Avem nevoie de o NOUA ADUNARE CONSTITUANTĂ . Avem nevoie de o altă constituție. Avem nevoie de o alta ROMÂNIE.

Distribuiti daca v-a placut

Puteti posta comentarii