Ministerului Educației, cu dragoste

Stimată Doamnă Ministru  Ecaterina Andronescu,

În primul rând vă rog să îmi permiteți să vă urez succes în activitate în numele copiilor pe care ne străduim să îi educăm cât mai bine în România. De asemenea în prag de An nou să îmi permiteți să vă urez sănătate și un an nou fericit. Și acum gata cu amabilitățile…să trecem la treabă.

Vreau să vă aduc în atenția dumneavoastră și consilierilor dvs. situația unor echipe de tineri liceeni care practică zi de zi excelența si performanța astăzi puși în situația de a nu putea să își vadă visul împlinit.

Este vorba despre echipele participante la concursul organizat de către Massachusetts Institute of Technology și anume Zero Robotics [1]. 

Pe scurt:

Massachusetts Institute of Technology, universitatea numărul 1 în plan mondial organizează în fiecare an un concurs interesant care reunește sub aceeași sferă: astrofizică. programare, modelare, robotică, etc.  De la începuturi elevii români au fost printre protagoniști. Am să folosesc acum prezentarea făcută de tinerii din echipa SubEaters- București [3]

Zero Robotics High School Tournament este o competiție internațională de programare pentru robotică, într-un mediu de simulare care imită realul, unde roboții sunt SPHERES (Synchronized Position Hold Engage and Reorient Experimental Satellites) din interiorul Stației Spațiale Internaționale. Aceasta competiție de inginerie aduce la un loc matematica, fizică și informatică. În ultima etapă premergătoare finalei echipele, grupate câte 3, participa sub formă de alianțe. SunEaters a făcut parte din cea mai bine clasată alianță din lume, calificandu-se astfel la etapa finala a acestui concurs.

Daca pana acum meciurile roboților erau derulate virtual, pe platforma online a celor de la MIT (Massachusetts Institute of Technology), in finala, acestea vor fi simulate in realitate, pe Statia Spatiala Internationala, fiind transmise live, pe Pamant. Evenimentul principal al finalei are loc la MIT în Statele Unite ale Americii si din păcate organizatorii nu oferă vreo formă de finanțare pentru participanții calificați.

Faza finală a ediției 2018-2019 a Zero Robotics High School Tournament va avea loc în 27 ianuarie 2019 la MIT, Cambridge, Massachusetts, SUA, moment la care finaliștii sunt selectați pentru a concura într-un campionat live sub coordonarea unui astronaut aflat la bordul Stației Spațiale Internaționale.

Mai multe echipe de tineri programatori din tara s-au calificat in ultima etapă a celui mai mare concurs internaţional de informatică organizat de MIT, NASA si ESA – Zero Robotics. Bucureștiul este reprezentat de 4 liceeni din echipa SunEaters, care au impresionat prin solutiile gasite pentru programarea unor roboti spatiali meniti sa salveze actualele statii spatiale in cazuri de urgenta, cauzate de impactul cu “debris”.

Echipa este formata din Ioana Stelea, Felix Puscasu, Ana Bercaru si Eduard Ciuculescu, acestia fiind elevi in clasa a XII-a la licee de renume: Liceul International de Informatica Bucuresti si Colegiul National Tudor Vianu.”

Nu vreau însa ca acest semnal să fie o pledoarie PRO DOMO în a vorbi numai de București.

După cunostința autorului sunt calificate echipe din București, Timisoara, Sibiu însă nu pot avea o siguranța de 100%  că acestea sunt toate echipele calificate. Însă vă pot pune în legătura cu echipa SunEaters și pot lista știrile de presă([3[,[4],[5]).

Nu vreți sa povestesc cât a fost de greu să facem o stire din această ȘTIRE pentru întreaga țară.[7]

Ce vă rugăm în numele acestor copii ?

Ceva care în experiența mea este imposibil  ca timp și spațiu și anume ca în 7 zile Ministerul să faca o MINUNE și să acopere cheltuielile de transport și cazare a celor calificați.

Acceptați aceasta provocare și voi felicita public Ministerul Educației  pentru victorie…

În continuare am să public si datele de sponsorizare asa cum apar ele în anunțurile copiilor unele chiar disperate :

 1. BUCUREȘTI

-pentru persoane fizice, puteti folosi contul meu personal: RO39INGB0000999908700915 Ioana Andreea Stelea

-pentru persoane juridice , firme care sponsorizeaza se incheie contract cu fundatia VOLUNDAR.

 1. SIBIU

Sibienii care vor să îi ajute pe elevi să își vadă visul împlinit, îi pot susține cu donații în următoarele conturi:
RO57RZBR0000060014574102 – Asociația „Prietenii Colegiului Octavian Goga” Sibiu – CONT RON (Nemes Delia)
RO64BTRLEURCRT0285746801 – CONT EUR (Ghise Nicolae-Mihai, cu SWIFT-ul BTRLRO22)
RO68BTRLUSDCRT0285746801 – CONT USD (Ghise Nicolae-Mihai, cu SWIFT-ul BTRLRO22)

 1. TIMISOARA

Puteți dona și aici sau prin PayPal sau Banca Transilvania, cont lei: RO32BTRLRONCRT0397336301.

 Banca Transilvania:

RON Account: RO98 BTRL RONC RT02 6964 4701
EUR Account: RO48 BTRL EURC RT02 6964 4701
USD Account: RO52 BTRL USDC RT02 6964 4701

 

 

 

Referințe :

 1. Zero Robotics – http://zerorobotics.mit.edu/
 2. Bucuresti si Zero Robotics – https://dulcedecasa.ro/2019/01/10/elevi-de-liceu-romania-excelenta-cautam-sponsorizari/
 3. SunEaters echipa Bucurestiului-https://www.facebook.com/SunEatersZR/
 4. Sibiu si Zero Robotics – http://www.turnulsfatului.ro/2018/12/17/locul-doi-la-zero-robotics-high-school-tournament-pentru-echipa-de-la-lazar-sunt-invitati-in-sua/
 5. Timisoara si Zero Robotics – http://www.tion.ro/fiti-alaturi-de-elevii-din-timisoara-care-s-au-calificat-in-finala-zero-robotics-vor-sa-ajunga-in-america-la-concurs/2172501
 6. Sibiu si Zero Robotics- 2 https://plus.oradesibiu.ro/2019/01/09/inca-o-echipa-din-sibiu-s-a-calificat-in-finala-nasa-elevii-de-la-goga-nu-pot-merge-pentru-ca-nu-au-bani/?utm_source=dlvr.it&utm_medium=facebook&utm_campaign=ora+de+sibiu&fbclid=IwAR0pyY8lw2wUnVd4zIEtRm6b0ZeW-axsRaa9vRBDOyC0Iexnp1usRdwoyGo
 7. Hotnews News – https://www.hotnews.ro/stiri-educatie-22899295-15-echipe-liceeni-romani-calificate-cel-mai-mare-concurs-robotica-din-lume.htm
 8. Timtron – https://www.facebook.com/timtrontm/
Distribuiti daca v-a placut

Puteti posta comentarii