Elevi de liceu. România. Excelență. Căutam sponsorizări

 În clasamentul mondial al universităților , (top) există una care poartă povara locului  1  și am citat aici Massachusetts Institute of Technology

Iar locul acesta pe deplin meritat a fost obținut ridicând mereu standardele și fiind deschiși în fata excelentei indiferent de unde aceasta ar veni. Încerc sa fac cunoscuta activitatea unei echipe de adolescenți care într-o competiție internațională coordonată si inițiată de MIT a atins excelența. Este vorba de  SunEaters .  

Adolescenții care o compun practica zi de zi excelența fiind antrenați cu performanță într-o activitate extra-curriculară în care importante sunt pasiunea și munca . 

Sa le dăm cuvântul :

MIT organizează si coordonează – Zero Robotics High School Tournament . Aceasta este o competiție internațională de programare pentru robotică, într-un mediu de simulare care imită realul, unde roboții sunt SPHERES (Synchronized Position Hold Engage and Reorient Experimental Satellites) din interiorul Stației Spațiale Internaționale. Aceasta competiție de inginerie aduce la un loc matematica, fizica și informatica. În ultima etapă premergătoare finalei echipele, grupate câte 3, participă sub formă de alianțe. SunEaters a făcut parte din cea mai bine clasata alianță din lume, calificându-se astfel la etapa finală a acestui concurs. 

România ajunge astfel din nou în topul celor mai buni informaticieni. Mai multe echipe de tineri programatori din tara s-au calificat in ultima etapă a celui mai mare concurs internațional de informatică organizat de MIT, NASA si ESA – Zero Robotics. Bucurestiul este reprezentat de 4 liceeni din echipa SunEaters, care au impresionat prin solutiile gasite pentru programarea unor roboti spatiali meniti sa salveze actualele statii spatiale in cazuri de urgenta, cauzate de impactul cu “debris”.

 

Echipa este formata din Ioana Stelea, Felix Puscasu, Ana Bercaru si Eduard Ciuculescu, acestia fiind elevi in clasa a XII-a la licee de renume: Liceul International de Informatica Bucuresti si Colegiul National Tudor Vianu.

 

Dacă până acum meciurile roboților erau derulate virtual, pe platforma online a celor de la MIT (Massachusetts Institute of Technology), în finală, acestea vor fi simulate în realitate, pe Stația Spatială Internațională, fiind transmise live, pe Pământ. Evenimentul principal al finalei are loc la MIT în Statele Unite ale Americii și din păcate organizatorii nu oferă vreo formă de finanțare pentru participanții calificați.

Faza finală a ediției 2018-2019 a Zero Robotics High School Tournament va avea loc în 27 ianuarie 2019 la MIT, Cambridge, Massachusetts, SUA, moment la care finaliștii sunt selectați pentru a concura într un campionat live sub coordonarea unui astronaut aflat la bordul Stației Spațiale Internaționale.

Participarea elevilor calificați la faza finala a competiției, însoțiți de un profesor îndrumător, este condiționată de asigurarea finanțării necesare pentru transport și cazare: estimativ 5.000 EUR. Se solicita sprijin din partea tuturor celor interesați de susținerea si promovarea acestor tineri. Pentru donații sau sponsorizări va rugam folosiți acest cont: RO39INGB0000999908700915 , IOANA ANDREEA STELEA cu mentiunea EXCELENTA
(Menționăm ca în concurs sunt calificate si alte echipe românești din : Timișoara, Sibiu, etc. )

Pentru persoanele juridice care vor sa susțină, se poate folosi pentru sponsorizari ONG-ul: VOLUNDAR. Contractul de sponsorizare se descarca de pe site: www.volundar.ro

Contractul de sponsorizare se descarca de pe site: www.volundar.ro

Echipa în interviu la SPERANȚA TV

 

 

 

Distribuiti daca v-a placut

Puteti posta comentarii