Salut
Cu Robert ai mereu parte de surprize. Aseară întors de la înot, credeam ca scăpam ieftin cu ceva ușor de mâncare. Însă nu
– Tati, vreau ceva bun…
In general spre joi nu se mai găsește mâncare gătita in frigider. Si atunci apelez spre privirile dezaprobatoare ale mamei la fast- food. Fast-food in casa… Si cum e îndrăgostit de bucătăria mexicana si am tortilla întotdeauna…
Ingrediente :
1 tortilla faina de grau
1 ou (de preferat de la găinile pe care le urăște Varujan)
brânza cedar (puteți folosi orice alt cașcaval)
castravete (uitasem)
3 roșii cherry
2 caței usturoi
ardei capia
ardei gras
condimente Tex Mex
Preparare
Răzuiți brânza deasupra tortillei
Mărunțiți toate legumele cat mai fin
Faceți o omleta dintr-un ou
Puneți tortilla cu brânza într-o tigaie încăpătoare
După ce brânza se topește adaugați legumele, condimente si omleta
Rumeniți.
Împăturiți tortilla in doua
Cand e gata serviti cu :
- guacamole daca aveti
- smantana daca aveti
- salsa proaspata sau conservată
Marturisesc cu sinceritate ca nu am luat reteta de nicaieri insa dupa am cautat si am gasit Ș
Quesadilla cu omleta(click aici)
A fost dragoste la prima degustare! Aceasta rețeta am văzut-o la Cahterine McCord. Mi s-a părut geniala nu numai pentru ca e simplu de făcut si ca e foarte gustoasa, ci si pentru ca poate reprezenta un mic dejun sau prânz la pachet ideale. O faci de cu seara, o pui într-o caserola si gata. E chiar mai buna rece 🙂 Daca v-am convins… sau v-au convins doar pozele, eu zic sa o incercati 😉
Ne trebuie:
Cantitatile sunt pentru 2 portii generoase
-
tigaie cu circumferinta de marimea lipiei*
- 2 lipii facute in casa sau cumparate
- 4 oua
- 200 g cas sau cascaval ras
- ierburi aromate – optional (eu am pus cateva frunze de cimbru verde)
- un cub de unt
- sare
- piper proaspat macinat