Briose. Briose cu stafide

Briosele erau unul din dulciurile elaborate pregătite de mama mea pe care le mancam inainte de serialul de duminica ziua. Au trecut anii si cred ca peste exact patruzeci de ani m-am hotarat sa incerc sa fac si eu.

Am spus ca primul lucru care m-a dus la aceasta decizie a fost aragazul electric Franke care este cu adevarat o minunăție In al doilea rand rețetele, eu folosesc câteva bloguri in care am încredere . Apoi ingredientele… Câțiva ani in urma ma aprovizionam de la discounteri mai nou datorita apariției unor magazine de proximitate am schimbat strategia (nu le dam numele ca nu le facem reclama)

Ingrediente reteta Briose cu stafide(click aici):

  • 200 g stafide aurii
  • 250 ml ulei 
  • 250 ml iaurt
  • 200 g zahar
  • 300 g faina 000
  • 2 oua
  • un pliculeț praf de copt (10 g)

Am precizat anterior ca nu voi posta deceit rețete pe care le-am preparat singur fără a avea vreun moment  tupeul de a nu face trimitere la locul de unde am luat rețeta , cum de altfel o fac cele 122900 de bloguri culinare

Întotdeauna când experimentez ma străduiesc sa rețin cat mai bine modul de preparare in caz contrar iau tableta pe care o sprijin de hota si citesc in timp ce fac. Am observat ca repetarea de doua ori a unei rețete iți da voie la a treia preparare sa fii creativ .

Într-un bol încăpător  am spart cele doua oua si uleiul, zaharul si iaurtul (cu grija ca Robert sa nu vadă iaurtul pe care de la diversificare il urăște). Amestecare trebuie sa fie energica pentru incorporarea zaharului, atenție dacă vreți sa fie un pic mai putin dulci puneți zahar mai putin. Începem sa adaugăm faina treptat si energic(atenție la colcotoase, tot o sa faceti :)). Urmează stafidele. Etalonul este ca sa avem o compoziție de vâscozitate asemănătoare smântânii grase. (Totul se reglează ori din apa ori din faina)

Ungeți forma cu ulei, dacă nu aveți puteți folosi hârtiile de la brioșe. Personal am folosit : forma, hârtii și forme silicon. Turnam in forme la trei sferturi din înălțime (pentru ca vor creste). Le dam la cuptorul bine încins și le coacem la foc mediu (175-180 grade C) verificând mereu. Nu va luați repere de timp, bazați-va pe ochi și scobitoare (când este introdusa și scoasa trebuie sa iasă curata)

Pofta Buna !

 

 

Distribuiti daca v-a placut

Puteti posta comentarii