Jocuri care dezvolta gandirea si logica, 1

Jocuri care dezvolta gandirea logica

Tot ceea ce va voi relata in continuare au fost experimentate de către mine in creșterea lui Robert, ceea ce vreau sa spun ca învățarea prin joc trebuie stimulata. Ceea ce trebuie sa faceti este sa stabiliti limite de utilizare a gadget-urilor. In gradinita a avut voie 1/2 ore pe zi pe saptamana si 1 ora/zi in week-end cu mentiunea ca week-endul incepea de vineri seara.

O alta imprejurare fericita a fost expunerea la gadget-uri , mama lui fiind inzestrata de companie cu Apple, eu luand decizia de a avea Android. De ce ? Pentru a pastra deschisa aceasta ambivalenta. Si o lunga perioada de timp nu am admis decat jocuri free, unde lunga a fost 6 luni. Spre norocul lui initial mama nu a fost interesata de tableta si deci am avut un obiect “tableta lui” care era un IPad cred ca 2

Angry Birds

Imi aduc aminte ca primul joc cu care a inceput  pe la 3 ani, 3 ani si jumatate a fost Angry Birds Interesanta era frustrarea lui cand venea la mine sau la mami si ne ruga sa il promovam in nivelul urmator, pentru ca noi eram bocna. Intr-una din zile mami i-a replicat ” Robert trebuie sa intelegi ca esti cel mai avansat om din casa asta la Angry Birds esti tu”

Dezvoltatorul lui Angry Birds Rovio Entertainment Ltd.

Mai multe elemente despre joc Andry Birds wiki

Cut the Rope

De ce sustin ca este bine pentru un copil sa joace un joc cu o grafica buna bazat pe strategie si reguli, exact pentru faptul ca asa va invata cel mai simplu ca exista strategie si reguli. 

Un alt joc care m-a bucurat foarte mult ca l-a instalat a fost “Cut the Rope”. Personajul principal este Om Nom si trebuie hranit cu bomboane care ajung la el prin taierea franghiilor folosind diverse elemente din joc : perne cu aer, palarii magice , butoane anti -gravitatie sau alte obiecte. Nereusita in a-l hrani il transforma intr-o fiinta morocanoasa si trista .

Dezvoltatorul lui Cut the Rope este ZeptoLab

Mai multe elemente despre joc Cut The Rope wiki 

 

Tiny Thief

Un alt joc care mi-a mancat niste luni din viata pentru asiduitatea cu care mi se cerea ajutorul a fost “Micul Hotulet”. Ideea este a unui mic Robin Hood, care fura de la cei rai in cazul nostru: pirati, serifi, brutari, etc. Jocul cere invizibilitate deplina , in cazul in care “hotuletul”era zarit jocul se restarta dintr-un anume punct.

Din pacate publisherul jocului Rovio Entertainment Ltd. a facut un anunt de retragere din magazine a jocului incetand dezvoltarea

 

Plants vs. Zombies

 

În “Plants vs. Zombies”, jucătorii pot plasa diferite tipuri de plante și ciuperci, fiecare cu unicele capacități ofensive sau defensive, În jururul unei case cu scopul de a opri o hoardă de zombii. Terenul de joc este împărțit într-un număr de benzi orizontale, și cu rare excepții, un zombi se va deplasa doar spre casa jucătorului de-a lungul unei benzi (excepție principală: dacă un zombi a luat o mușcătură dintr-un usturoi, acesta este deviat de pe linia pe care este). Plantele costă “sori” (sori -> soare la plural)(exemplu: o plantă=un nr. de sori) care pot fi obținuți ușor și gratuit (dar lent) în nivelurile diurne. Există totuși două plante care nu costă niciun soare – ciuperca terestră și ciuperca acvatică. Plantele “productive”, adică plantele care produc sori, sunt Floarea Soarelui și Ciuperca solară. La început, jucătorul are la dispoziție Floarea Soarelui. Un soare al acestei flori are un cost de 25 (în acest joc singura unitate monetară este soarele). Mai târziu apare și “Ciuperca Solară”. Aceasta dă inițial sori mici egali cu 15. Dar peste ap. 5 minute, aceasta emite sori egali cu 25. Cele mai multe plante pot ataca zombii în banda pe care sunt plantate sau pot apăra alte plante (ex.:Dovleacul). În nivelurile de mai târziu, jucătorii pot achiziționa upgrade-uri cu diferite abilități ofensive și defensive.

Mai multe in Plants vs. Zombies

 

Daca v-a placut aceasta postare si vreti sa ne sprijiniti , butonul de  distribuire este mai jos

Distribuiti daca v-a placut

Puteti posta comentarii