Chimichanga , un sandwhich
Cine a spus ca avem copiii pe care ni-i creștem a zis foarte bine… Vin cu Robert de la școală și îl întreb din obișnuintă ce vrea sa mănânce. Răspunsul ma lasă fără cuvinte ..,,
– Ce vrei sa mănânci , Robert ?
– Antichimic….?!!!?
In vacanta fusesem la un restaurant mexican si învățase feluri noi pe langa cele care le pregăteam eu de obicei: taco, burrito, quesadilla. Se pare ca este o mâncare relativ moderna al cărui nume deriva dintr-o vorba spusa la supărare de un chef din Tucson, Arizona- vezi Chimichanga(click aici)
Pentru mine in termenii simpli este ceea ce ai in casa servit in tortilla din faina de grau prajit in ulei si dat la cuptor.
Deci la mine ingredientele au fost :
- tortilla de grau
- carne de pui
- fasole rosie
- porumb
- orez fiert
- rosii taiate marunt
- ardei capia taiat marunt
- ceapa taiat marunt
- usturoi taiat marunt
- condimente Tex-Mex
Se taie carnea de pui in bucati mici, se prajeste cu ceapa, usturoi si condimente. Se umplu tortillele cu amestecul carne plus vegetale si se prajeste deep stir-fry pe toate partile. Dupa se da 10-15 minute la cuptorul preincalzit la 200 grade Celsius. Se serveste cu salsa proaspata, smantana si guacamole
Mai jos am sa va pun si o reteta de la care am pornit :
Reteta de chimichanga (click aici)
Un nume interesant, un preparat simplu dar gustos. Chimichanga este un fel de mancare popular in unele state din Mexic, dar si prin unele zone din America. Mai ales in zonele unde este la ea acasa bucataria Tex-Mex, adica acea bucatarie care pune laolata ingrediente americane cu stiluri si creatii culinare mexicane.
Chimichanga este de fapt o tortillia, adica o lipie, umpluta cu diverse tipuri de carne, legume, orez, branza, fasole si multe altele in functie de zona si de specifiul restaurantului in care se serveste.
Noi am ales ingrediente simple, care se gasesc la magazinul din colt si am realizat acest preparat astfel: