Chifle moi de casa pentru hamburgeri

Astazi despre chifle moi de casa pentru hamburger

Trebuie sa recunosc ca gândul de a face pâine cu mașina de pâine a venit din frica de a frământa. Si asta pentru ca crescut in câmpia Urluiului in Teleorman am fost un martor tăcut al misterului coacerii de pâine. Iar aici , țin minte si o revăd pe mamaia asudând deasupra capisterei.

Nu mai vorbesc de faptul ca una din înjurăturile preferate ale lui tataie îmi fixase adânc acest mister. Copilăria mea a fost împănata de ” *-ti căpisterea ma-tii”

CĂPISTÉRE, căpisteri, s. f. (Reg.) Albie, covată mică în care se cerne făina sau mălaiul și se frământă aluatul. [Var.căpestérie s. f.] – Lat. capisterium

Cine nu are Dex Online il gaseste aici :)

Misterul coacerii painii venea din modul in care dospea sau nu dospea aluatul . Cu maia, cu turte, cu drojdie proaspata, etc. (am sa revin)

Aveam comanda de la Robert ca vrea neaparat hamburger si deci nu am vrut sa cumpar chiflele alea de seamana cu cele de la Mc’ Donalds de stau proaspete 6 luni de zile . Am pus Moulinex-ul la treaba, am cautat reteta si am pornit la  a face chifle moi de casa

Reteta (click pentru reteta completa)

Am facut diferite variante de chifle de cand ma invart in jurul cuptorului, dar astea in mod cert au iesit castigatoare si, cum se intampla cu aproape orice lucru cu adevarat spectaculos, le-am descoperit oarecum accidental. Inainte sa public reteta de chifle pe blog, le-am incercat de trei ori, ca sa fiu sigura ca nu va da gres. Șarja de chifle moi si rumene din imagine sunt, asadar, a treia editie a acestei retete, datand de ieri, iar azi am facut-o si pe a patra, fara sa o mai pozez. Ai mei nu se mai satura de chifle moi si pufoase, parfumate si fine! Aluatul e ceva mai dificil de lucrat decat cel al chiflelor publicate pe blog mai demult, dar rezultatul… wow! recompenseaza din plin prepararea doar ceva mai migaloasa. De ce anume recomand cu atata caldura chiflele astea? Pentru ca sunt foarte moi, pentru ca au coaja foarte subtire si moale, pentru ca sunt gustoase si pufoase si abia apuca, parca, sa cuprinda in interiorul lor aerat un burger delicios

Am precizat undeva ca nu voi publica in acest blog decat retete probate si cu indicatia locului de unde am luat reteta. Asa este fair si nu ca in celelalte 23456 de bloguri culinare care par facute de la zero

Ce mai puteti citi  asemanator

Paine de casa, copilaria pe masa ta

Tajine o poveste marocana

 

Distribuiti daca v-a placut
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comments

comments

mm

Laurentiu S

Plecat de acasa

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *