Ploaie in Sudan…si furtuna de nisip

Sudan, furtună cu apă şi furtună cu nisip ….
A plouat mult în ultima perioada, a bătut vântul care s-a transformat în vijelii,a tunat şi fulgerat , a dat cu piatră şi în urmă a rămas noroi şi bălţi sălcii cu miros inconfundabil.
Când plouă la mine este dezastru.
Nu avem o infrastructură strălucită, mai bine zis nu avem.
Străzile sunt desfundate, nu există canalizare datorită faptului că aici nu plouă decât foarte rar iar pentru un moment dat nimeni nu are vre-un interes să facă ceva nou. Deci,când plouă oraşul se transformă într-un mare lac de acumulare în care trebuie să ai grijă să nu cazi în gropile de sub apă , să nu rămâi blocat în noroiul gros sau să-ţi rupii osiile maşinii când încerci să eviţi munţii de gunoi de la colţul străzii( din cauza apei nu a avut cum intră maşină să ridice gunoiul).
Dacă nu plouă cu siguranţă va bate vântul.
Vântul şi aici nu mă refer la zefir ci la furtuni de nisip care în general distrug ce prind în cale.
Cad copaci, se rup panouri, cad stâlpi electrici, rămânem fără curent chiar şi câte 10-12 ore.
Nisipul este mic, roşiatic şi va zic sigur greu de curăţat.
În general aici oamenii ştiu că pe perioada verii vor avea de întâmpinat astfel de probleme aşa că la prima adiere mai puternică deobicei străzile sunt pustii.
În rest totul rămâne la milă mamei natură.
Nu te poţi lupta cu ea oricât ai vrea doar cel mult o putem respectă mai cu ardoare, să-i dăm mai multă importantă şi să o iubim mai mult .
Pe scurt despre SUDAN.
Situată în nord-estul Africii, Sudan este cea mai mare ţară de pe continet. Cea mai mare parte a teritoriului este formată din câmpii vaste traversate de Nil şi afluenţii săi. Zona de nord este majoritar deşertică, cu stânci sau cu suprafaţă acoperită de un strat subţire de sol fertil. Dunele ondulătorii din vest se contopesc cu dealurile Marea Roşie de la est. Sudul este caracterizat de mlaştini şi păduri tropicale. Oraşele din deşert sunt caracterizate de străzi largi prăfuite, care rămân pustii în cea mai mare parte a zilei, din cauza căldurii. Searăstrăzile prind viaţă, animate de femeile cu haine colorate şi mâinile pictate cu henna şi bărbaţii ce poartă kaftane şi turbane. Sudanul a fost afectat de războaie civile violente aproape jumătate de secol şi acum se regăseşte deseori pe paginile ziarelor internaţionale. Însă în afară zonelor de conflict Sudan este în general o destinaţie turistică sigură şi vizitatorii sunt primiţi cu prietenie

 

… Continuarea in  Ipedia Mica Enciclopedie

Furtuna Nisip Sudan

 

Inundatii Sudan
Distribuiti daca v-a placut

Puteti posta comentarii