Ceapa caramelizata

Ceapa caramelizata: garnitura, in supa, antreu

Să ştiţi că am să recunosc de la bun început că am devenit un bărbat care gătește datorită aragazului Franke și apariției fiului meu Robert…

Asta pentru că am realizat că cineva trebuie să și gătească. Următorul lucru descoperit a fost TV Paprika cât şi multitudinea de bloguri culinare din care am început să mă inspir.
În acest blog nu vor apărea decât lucruri pregătite de mine sau de colegii mei. În continuare va prezint un preparat care este foarte versatil. Poate fi folosit în mod individual, cât și în supă, ca ingredient pentru sandwich-uri, salate sau ca garnitură.

În concluzie 

Ingrediente :
– 2-3 cepe roșii, galbene sau albe;
– 2 linguri ulei măsline extra-virgin, se poate folosi şi unt şi ghee(unt indian);
– 2 linguri oțet de mere, oțet balsamic sau vin roșu de masă;
– (3- 4 linguri bere brună sau blondă în varianta 2)
– 1 linguriță zahăr brun
– de preferat tigaie de fontă;

Preparare :

Curățați și tăiați ceapa fulgișori (peștișori)
După un timp asezonați cu sare și zahăr
Se amestecă cu atenție la foc mic
Se adaugă oțet (sau similar bere sau vin, personal îmi place cu bere)
Poftă Bună!

PS Cum se caramelizeaza ceapa

Ceapa poate fi utilizata in diverse forme si intr-o intreaga varietate de mancaruri. Una din metodele prin care gustul cepei poate fi imbunatatit, iar aroma ei intensificata este caramelizarea. Ceapa este dulce, iar cand este prajita la foc mic pentru o perioada mai lung

Folositi o tigaie mare si cu fundul gros pentru a cali ceapa. Ungeti fundul tigaii cu ulei. unt sau o combinatie de ulei si unt (cam o lingurita pentru fiecare ceapa taiata). Incalziti tigaia la foc mediu-mare pana cand uleiul sfaraie. Adaugati cepele si amestecati pana se acopera toate bucatile de ulei. Imprastiati pestisorii de ceapa pe toata suprafata tigaii si lasati sa se prajeasca, amestecand din cand in cand. In functie de cat de puternic este ochiul aragazului, e posibil sa fie nevoie sa dati focul la mai mic.

Distribuiti daca v-a placut

Laurentiu S

Plecat de acasa

Puteti posta comentarii